Sarepta
Om Sarepta blank blank blank Søk blank blank blank English blank
Sarepta
strek
Vårt strålende univers
strek
strek
Sola
strek
strek
Vår naboplanet Venus
strek
strek
Utforsk planeten Mars
strek
strek
I bane rundt Saturn
strek
strek
Satellitter i bane
strek
strek
Romsonder og bemannede romfartøy
strek
strek
Jorda sett fra satellitt
strek
strek
Satellitter overvåker jorda
strek
strek
Jordobservasjon og GIS
strek
strek
Spinn-off
strek
strek
blank blank blank blank blank
strek
Satellittbilder
strek
strek
strek
Lenkebibliotek
strek
strek
Ordliste
strek
strek
Programvare
strek
strek
Læreplaner
strek
strek
Konkurranser
strek
strek
strek
Prosjekter, aktiviteter
strek
strek
Nyhetsnotiser
strek
strek
blank
Konkurranser
Oversikt over nye og gjennomførte konkurranser med fokus på verdensrommet. Målgruppen er elever innen grunnskole og videregående skole. Er dette noe for deg? Meld fra til Sareptas web-redaktør dersom du kjenner til aktuelle konkurranser som vi bør annonsere.
blank
Bli vektløs med elevkonkurransen YouTube Space Lab!
10. oktober 2011 startet YouTube Space Lab, en spennende romkonkurranse for skoleelever fra 14 til 18 år. Konkurransen er satt i gang av YouTube, NASA, Space Adventures og Lenovo. Frist for å bidra er 14. desember.
blank
Astronomiåret 2009, konkurranser og ressurser
Astronomiåret gir sjansen til å ta del i de seneste astronomiske oppdagelser og stimulere interessen for astronomi og naturvitenskap, spesielt blant barn og unge. Les om spennende konkurranser og flotte ressurser som er gratis for skoler.
blank
Navnekonkurranse for neste store oppdrag på romstasjonen
I mai 2009 drar ESAs astronaut, belgiske Frank De Winne, til den internasjonale romstasjonen (ISS). Der skal han være i hele seks måneder. ESA arrangerer nå en konkurranse for å finne det rette navnet til oppdraget. Frist 15. oktober 2008.
blank
Catch a Star 2008
Vinn en tur til kjempeteleskop i Chile! Catch a Star er en konkurranse som er åpen for elever og skoleklasser. Du kan delta med essay eller tegninger.
blank
Therese vant spennende tur til oppskytingsbasen Kourou
For to måneder siden ba ESA unge mennesker over hele Europa om å sende inn den spillelisten de mente passet best for astronautene om bord i den internasjonale romstasjonen ISS. Vinneren av konkurransen er Therese Miljeteig (14 år) fra Norge.
blank
Web-quiz om romvær og det internasjonale heliofysiske år
SWEETS inviterer til å delta på verdens første web-quiz om romvær og det internasjonale heliofysiske år. Spørsmålene og retningslinjer for quizen finnes  på hjemmesiden til SWEETS, Space Weather and Europe - an Educational Tool with the Sun. Frist 15. juli 2007.
blank
Vil du oppleve vektløshet?
World Space Week er verdens største offentlige arrangement med fokus på romfart som arrangeres hvert år den 4. til 10. oktober. Er du mellom 15 og 18 år har du muligheten til å oppleve vektløshet ved å delta på parabelflyving i USA i oktober. Søknad må sendes til NAROM før 5. juni.
blank
Konkurranse for barn og ungdom: lag spilleliste for astronauter
Hvis du tror du kan lage den ideelle spillelisten for astronautene på romstasjonen vil den europeiske romorganisasjonen ESA gjerne høre fra deg. Frist 10. mai.
blank
Tegn din egen "SPACE ROBOT", konkurranse med frist 1. mars
Forestill deg at du er valgt til å bli den første personen for å reise til planeten Mars! Reisen vil ta seks måneder og du må reise alene uten en venn. Tegn din egen robot som skal reise med deg til Mars, som er millioner av kilometer bort fra jorda. Roboten kan ha en hvilken som helst størrelse og utforming. Det er BNSC (det britiske nasjonale romsenteret) i England som utlyser konkurransen som er for barn i aldersgruppen 4-7 år og 7-11 år
blank
Adventskalendere om verdensrommet
I år er verdensrommet tema i den nettbaserte adventskalenderen fra Skolenettet. Oppgavene i kalenderen er laget av NAROM og Norsk Romsenter.
I tillegg ønsker Norsk Romsenter velkommen til egen romjulskalender. Test dine kunnskaper om romfart og astronomi!
blank
Postkort fra Venus: Bli med på en kunstkonkurranse!
ESAs Venus Express vil være den første romsonden som besøker vår nærmeste planetnabo på mer enn 10 år. For å feire dette inviterer Planetary Society og ESA ungdom og voksne over hele verden til å delta i kunstkonkurransen Venus Express.
blank
Ungdommer vant konkurranse og reise til Svalbard
9. september 2005 reiste Lena fra Sulitjelma og Attiya fra Oslo på tur til nedlesestasjonen SvalSat på Svalbard. NAROM var vertsskap for turen. Ungdommene vant trekningen blant de norske deltagerne i EUMETSATs konkurranse om å bli Europas mest ivrige og talentfulle satellittmeteorologer.
blank
SCIENCE FICTION KONKURRANSE "FRA JORDA TIL PLANETEN X"
EURISY, i samarbeid med NAROM (Nasjonalt senter for romrelatert opplæring) og UNESCO inviterer elever i aldersgruppene 12-14 år og 15-17 år til science fiction konkurranse. Frist 15. mai 2005.
blank
Konkurranse i forbindelse med Fysikkens år 2005
Aktuelt for elever i 8. klasse i Nordland, Troms og Finnmark. Skolene må ha en partnerskapsavtale med en lokal bedrift. Den kan tegnes nå. Benytt lenken nederst på siden: "Hvordan tegne avtale med en lokal bedrift?".
blank
Konkurranse for unge satellitt-meteorologer
Hvem er Europas mest ivrige og talentfulle satellitt-meteorologer? For å øke bevisstheten omkring bruken og nytten av data fra Meteosat-satellittene, lanserer den europeiske satellittorganisasjonen EUMETSAT en konkurranse for skoleelever som er 15 og 16 år.
blank
Lag en vannrakett - konkurranse
Læringssenteret og ENOVA inviterer til historiens første nasjonale vannrakett-konkurranse. Vinnerne blir invitert til en finale i Oslo i juni 2004.
blank
Internasjonal science fiction konkurranse for ungdom skoleåret 2003-2004
Er du mellom 16 og 19 år, interessert i det ytre verdensrommet og glad i å skrive? Send inn din historie, - og kanskje er du den som vinner deltagelse ved European Space Camp på Andøya sommeren 2004.
blank
Internasjonal essay konkurranse, "Verdensrommet i vårt daglige liv"
EURISY og UNESCO inviterer elever i aldersgruppen 11-15 år til internasjonal essay konkurranse skoleåret 2003-2004.
blank
Spennende tegnekonkurranse for barn skoleåret 2003-2004
Hvordan er det å bo i rommet? Hvordan kommer det til å være om tusen år?
I samarbeid med EURISY og UNESCO lanserer Norsk Romsenter en internasjonal tegnekonkurranse for barn mellom 6 og 10 år.
blank
blank blank
blank
blank blank blank blank blank blank
Sarepta er en tjeneste fra Nasjonalt senter for romrelatert opplæring, www.narom.no
i samarbeid med Norsk Romsenter, www.romsenter.no.
Kontakt Sarepta
blank